Γυμναστική με βάρη για γυναίκες

Γυμναστική με βάρη για γυναίκες. Ο μόνιμος φόβος των γυναικών "μήπως φουσκώσω;"


Πολλές μάλιστα είναι 100% σίγουρες ότι οι μύες τους αμέσως μπορούν να γίνουν τεράστιοι! Ειδικά τα χέρια τους! Έχουν όμως βάση αυτοί οι φόβοι; Σαφώς και όχι!

Η ανάπτυξη των μυών βασίζεται στην ορμόνη τεστοστερόνη που στο γυναίκειο φύλο είναι έως και 20 φόρες μικρότερη από ό,τι σε έναν άνδρα. Πρακτικά είναι "καταδικασμένες" ακόμη και όσες έχουν όνειρο να "φουσκώσουν".

Γυμναστείτε έντονα αυξήστε τα βάρη διαφορετικά δεν θα αλλάξει ούτε το σχήμα σας ούτε θα καίτε λίπος, μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε κιλά και να κάνετε λιγότερες επαναλήψεις.

Ο μονός τρόπος να πάρει όγκο μια γυναίκα είναι απλά να παχύνει! Εάν προσέχετε τη διατροφή σας δεν έχετε να φοβηθείτε το παραμικρό.

Η συμβουλή μου...

Πάρτε μια μεζούρα και πάρτε όλες σας τις διαστάσεις. Ανεβείτε στην ζυγαριά, γράψτε τις μετρήσεις σας σε ένα χαρτί κάντε όσα βάρη θέλετε και σε ένα μήνα κάντε ξανά μετρήσεις, το πιθανότερο είναι να εκπλαγείτε με τις μικρότερες μετρήσεις και αυτό διότι ο μυϊκός τόνος είναι πιο "μαζεμένος". Ακόμη και αν τα κιλά σας παραμείνουν ίδια θα "μαζέψετε" αφού το λίπος καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο από τις μυϊκές ίνες.


Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται ότι η μυϊκή μάζα ζυγίζει πολύ περισσότερο από το λίπος, έτσι ένας αγύμναστος άνθρωπος με ύψος π.χ. 1.80 μ. στα 85 κιλά είναι παχύς ενώ ένας γυμνασμένος στις ίδιες διαστάσεις είναι κανονικός. ΠΟΤΕ δεν θα πρέπει η ζυγαριά να είναι κριτήριο όταν γυμνάζεστε, ο καλύτερος κριτής είναι μόνο ο καθρέφτης.


Αφήστε στην άκρη τον μύθο περί "φουσκώματος" και κάντε σοβαρή γυμναστική. Οι γυναίκες που μοιάζουν με άντρες στα περιοδικά που βλέπετε δεν έγιναν έτσι από την γυμναστική αλλά από τα φάρμακα και τις ενέσιμες "θεραπείες".

Γιάννης Σαμιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ο μύθος για τα αυγά και τη χοληστερίνη »