Καστάρ: "Να τα κερδίσουμε όλα"

 

Ο Λουντοβίκ Καστάρ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό, έδειξε αισιόδοξος ενόψει του τελικού του Σούπερ Καπ, ενώ τόνισε πως θέλει να νιώσει την αγάπη του κόσμου όπως έγινε και με τον Γκιγιόμ Σαμικά.

castard2

Ο Γάλλος ακραίος παραχώρησε συνέντευξη στα "Πράσινα Νέα" κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των "πρασίνων" στην Κύπρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουντοβίκ Καστάρ:

Ποια είναι τα πρώτα σου συμπεράσματα από αυτές τις μέρες που βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό;

''Όλα είναι πολύ καλά. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα. Δουλεύω πολύ την φυσική μου κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι με την προσθήκη του ''Μπόμπι'', η ομάδα έχει αρχίσει να δένει. Έχουμε ένα καλό σύνολο. Κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι. Εκτός από τον Μπόγιαν και ο Στάθης (σ.σ. Ντονάς) είναι πολύ καλός και ο Ηλίας (σ.σ. Λάππας) και ο Βασίλης (σ.σ. Μηνούδης) είναι πολύ καλοί παίκτες.

Είμαστε ένα καλό σύνολο αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Μπορούμε να βελτιωθούμε τόσο στην υποδοχή όσο και στην άμυνα. Πρέπει να δουλέψουμε το μπλοκ μας και να το βελτιώσουμε και χρειάζεται το ίδιο και η υποδοχή και άμυνα. Όλα αυτά βέβαια γίνονται σταδιακά.

Παράλληλα, περιμένουμε τον πρώτο πασαδόρο, τον Γκενς, δεν τον γνωρίζω αλλά ο προπονητής λέει ότι είναι επίσης ένας πολύ καλός και πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Τους χρειαζόμαστε όλους".

 

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος;

''Θεωρώ ότι στο τέλος του μήνα θα είμαι καλά. Θα δουλέψω ακόμη περισσότερο στην υποδοχή και στη φυσική μου κατάσταση και θα είμαι καλύτερα''.

Την ερχόμενη Παρασκευή κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Φυσικά αναφέρομαι στο Σούπερ Καπ. Τι να περιμένουμε από την ομάδα;

''Πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι αν και είναι η αρχή. Μπορούμε να το κερδίσουμε. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας και θεωρώ ότι με πολύ προπόνηση θα πάμε καλά. Επαναλαμβάνω μπορούμε να κερδίσουμε''.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεις να φύγεις από τη χώρα σου. Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση και γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό;

"Τα πράγματα έγιναν όλα αργά. Ιδιαίτερα μετά από αυτό που έγινε με τη Ρωσία. Είχα μία πρόταση από τη Γαλλία, αλλά δεν ήθελα να μείνω στη Γαλλία. Είχα επίσης δύο προτάσεις από την Κορέα και το Ιράν, αλλά δεν ήθελα να πάω.

Στην τελική επιλογή μου έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία".

castard1

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα σκαλοπάτι για να πας στο επόμενο επίπεδο;

"Ναι, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει το επόμενο σκαλοπάτι για κάτι πιο ψηλά ακόμα στην καριέρα μου, για μεγαλύτερες προτάσεις και εμπειρίες. Ο Παναθηναϊκός εξάλλου είναι ένα σκαλοπάτι, είναι ένας μεγάλος σύλλογος".

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού Πρωταθλήματος;

"Πιστεύω ότι η διαφορά των δύο Πρωταθλημάτων φαίνεται σε πρώτη φάση από τις ομάδες που βγαίνουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ελλάδα έχει συνολικά πέντε εκπροσώπους, ενώ η Γαλλία μόνο δύο. Οι γαλλικές ομάδες δεν μπορούν να περάσουν την πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ ότι είναι λίγο πιο χαμηλό το επίπεδο από ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, δεν μπορώ να κάνω καμία σύγκριση με τα κορυφαία Πρωταθλήματα όπως είναι αυτά της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Πολωνίας. Για μένα τα καλύτερα Πρωταθλήματα στην Ευρώπη τα κατατάσσω ως εξής: Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι οι πεντάδα των πρωταθλημάτων. Ακολουθεί η Γαλλία".

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει η ομάδα;

''Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Γιατί αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος του συλλόγου, οι τίτλοι.

Από εκεί και πέρα έχουμε ελπίδες να περάσουμε τον όμιλο του Τσάπιονς Λιγκ και να πάμε καλύτερα από πέρσι. Σε γενικές γραμμές θέλω να κατακτήσουμε τίτλους σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, και στο Τσάμπιονς Λιγκ να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Ο Σαμικά κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να αγαπηθεί από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Θέλεις να νιώσεις και εσύ αυτή την αγάπη των φιλάθλων;

''Γιατί όχι; Πιστεύω ότι θα καταφέρω να το κάνω. Στα μεγάλα παιχνίδια μεταμορφώνομαι. Έχω πολύ ενέργεια και παθιάζομαι. Ναι, θα ήθελα να νιώσω την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος στα μεγάλα ματς, με αυτό που μου έχει περιγράψει ο Γκιγιόμ (σ.σ. Σαμικά).

Φυσικά, στο τέλος και θα χειροκροτήσω τους οπαδούς μας για τη συμπαράστασή τους. Είναι η πρώτη φορά για μένα που αγωνίζομαι στο εξωτερικό και πιστεύω ότι πιστεύω ότι αγώνα με τον αγώνα θα γνωρίζω και θα γίνομαι ένα με την κερκίδα. Θα γίνω και εγώ σαν τον Σαμικά''.

 

castard_franceΑπό αυτές τις πρώτες μέρες στον Παναθηναϊκό, πως βλέπεις το κλίμα στην ομάδα και ποσο δύσκολο θεωρείς ότι θα είναι για σένα να προσαρμοστείς;

''Τους βρίσκω όλους πολύ συμπαθητικούς. Έχω μόνο θετική άποψη για όλα τα πρόσωπα που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα δενόμαστε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει το πνεύμα της ανταγωνιστικότητας στην ομάδα και αυτό είναι πολύ καλό. Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα''.

Πιστεύεις ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας;

''Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Γνωρίζω λίγα αγγλικά και έτσι μπορώ να συνεννοηθώ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κοπέλα μου κάνει ήδη μαθήματα ελληνικών και θα μάθω την γλώσσα σας σύντομα''.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

''Ακούω πολύ μουσική. Τη λατρεύω τη μουσική. Από εκεί και πέρα μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω παρακολουθήσει και αγώνες τους Παναθηναϊκού, αφού παίζουν εδώ ο Σισέ και ο Γκοβού. Μάλιστα, θέλω πολύ να πάω στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσω από κοντά τους συμπατριώτες μου.

Παράλληλα, μου αρέσει το μπιτς βόλεϊ, και να πίνω καφέ φρέντο (γέλια). Τώρα που είμαι στην Αθήνα, θέλω πολύ να γνωρίσω αυτή την πόλη''.

Τι σκέφτηκες πριν φύγεις από την χώρα του, για να έρθεις εδώ; Φυσικά αναφέρομαι στην οικονομική κρίση.

''Το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης είναι παγκόσμιο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι απλήρωτοι. Πριν φύγω ρώτησα και τον ''Σάμι'' και εκείνος μου περιέγραψε την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ήξερα αυτό και γι αυτό πήρα την απόφαση να έρθω. Ζύγισα τα πράγματα και είδα ότι ο ερχομός μου εδώ έχει πολλά θετικά''.

Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

''Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά μπορώ να πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο για να κατακτήσουμε τίτλους. Μη μου ζητάτε όμως να υποσχεθώ τίτλους, γιατί είναι αρχή''.

 

Πηγή: www.sport24.gr