Το μέλλον του μπιτς βόλεϊ στα ιερά χώματα του ελληνικού αθλητισμού και του Ολυμπισμού

Δύο ανερχόμενα δίδυμα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ που έλαμψαν με την παρουσία τους στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, άφησαν για λίγο την άμμο του OLYMPIA MASTERS στην Αρχαία Ολυμπία και βρέθηκαν στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί όπου πριν 2,500 χρόνια γεννήθηκε ο αθλητισμός.
 
Γιώργος Μιχελάκης, Βασίλης Μούχλιας, Μαρία Κλέπκου και Έλενα Μπάκα φωτογραφήθηκαν στο μέρος που ο Κόροιβος, ο Αντίμαχος, ο Ανδροκλής, ο Πολυχάρης και άλλοι πολλοί αγωνίστηκαν στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ. και μίλησαν για την εμπειρία τους. 
 
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Ελένη Καζάκου ως παλιά αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού ανέλαβε τον ρόλο της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο και στο στάδιο. Αθλητές και αθλήτριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρακολούθησαν και στη συνέχεια έτρεξαν, έπαιξαν βιώνοντας έτσι την κίνηση στον ιστορικό αυτό χώρο.

 
Γιώργος Μιχελάκης: «Η Αρχαία Ολυμπία είναι η ιστορία του αθλητισμού»
 
«Πέρυσι είχαμε καταφέρει να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο στην αρχαία Ολυμπία, δυστυχώς όμως φέτος δεν συνέβη το ίδιο. Ίσως μας φέρει... γούρι όμως στα τελικά του Αγίου Νικολάου. Θα προετοιμαστούμε αυτή την εβδομάδα κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις. Η εμπειρία όμως του να βρίσκεται στην πόλη που γεννήθηκε ο αθλητισμός στην Ελλάδα ήταν εκπληκτική. Πέρυσι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δω το ιστορικό στάδιο και χαίρομαι πολύ που φέτος περπάτησα και έμαθα για την ιστορία αυτού του τόπου».
 
Βασίλης Μούχλιας: «Όλος ο κόσμος πρέπει να έρθει στην Αρχαία Ολυμπία»
 
«Το 2018 που κατακτήσαμε το τουρνουά Masters στην αρχαία Ολυμπία είχαμε επισκεφτεί με κάποιους αθλητές το μουσείο που υπάρχει και το μνημείο του Pierre De Coubertin, όμως δεν περπατήσαμε στο στάδιο. Ευχαριστούμε που μας προσφέρατε αυτή την ευκαιρία φέτος και είδαμε από κοντά το μέρος που ξεκίνησε ο αθλητισμός τα αρχαία χρόνια. Η ιστορία του τόπου μας είναι πολύ πλούσια και πρέπει όλος ο κόσμος να έρθει να επισκεφτεί την αρχαία Ολυμπία. Όσον αφορά τα τελικά του Αγίου Νικολάου, πέρυσι κατακτήσαμε δύο τουρνουά Masters, όμως δεν τα πήγαμε καλά στην Κρήτη. Ευελπιστώ φέτος με τον Γιώργο (σ.σ. Μιχελάκη) να χαμογελάσουμε στο τέλος».

Μαρία Κλέπκου: «Πάντα ήθελα να βρεθώ στην Αρχαία Ολυμπία»
 
«Το 2018 δεν είχα αγωνιστεί στην αρχαία Ολυμπία και με είχε πειράξει που δεν είχα πάει. Φέτος δεν θα έχανα αυτή την ευκαιρία με τίποτα. Ήθελα να δω από κοντά τα ιστορικά μνημεία, το στάδιο και παράλληλα να παλέψουμε για την συγκέντρωση βαθμών με την Έλενα (σ.σ. Μπάκα). Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να δω από κοντά το στάδιο που γεννήθηκε ο Ολυμπισμός και εύχομαι να μου φέρει γούρι εμένα και της Έλενας για να προκριθούμε στα τελικά του Αγίου Νικολαόυ».
 
Έλενα Μπάκα: «Μοναδική εμπειρία»
 
«Ήταν καταπληκτική εμπειρία να περπατάς εκεί όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αρχαία Ολυμπία είναι ιστορικό μέρος για την Ελλάδα και τον κόσμο και χαίρομαι πολύ που περπάτησα στο στάδιο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε με την Μαρία (σ.σ. Κλέπκου) να προκριθούμε στον τελικό του τουρνουά Masters, όμως ευελπιστούμε μέσω των προκριματικών να βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα Ελλάδας».
 
Photo credit: facebook: Matthew Miller, instagram: @valleyforgephotography