Ατάμ Τσαλικιάν: "Στην Aρμενική είμαστε μια οικογένεια, παίκτες και διοίκηση"

Ο Ατάμ Τσαλικιάν είναι αρχηγός της Αρμενικής. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε φορώντας τη φανέλα της κι έχει ζήσει ωραίες και άσχημες στιγμές.

Η φετινή σεζόν ήταν μια πολύ καλή σεζόν αγωνιστικά για την ομάδα του που πέτυχε το στόχο της, την παραμονή στην Α2 Ανδρών.

Μιλήσαμε με τον Ατάμ μετά τη λήξη του πρωταθλήματος για την Αρμενική.

GV: Πέρασε μια σεζόν για την Αρμενική, πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν;

Α.Τ. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ όμορφη και παιχτικά γιατί θεωρώ πως όλες οι ομάδες εκτός της Σάμου ήμασταν όλοι στο ίδιο επίπεδο. Πρώτη φορά η Αρμενική στην α2 και καταφέραμε να παραμείνουμε κατηγορία με πολλές δυσκολίες.

GV: Θεωρείς ότι ήσασταν επαρκώς προετοιμασμένοι όταν ξεκινήσατε τη σεζόν γι’ αυτά που θα αντιμετωπίζατε;

Α.Τ. Ο στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στην α2. Μπορεί ο στόχος να επιτεύχθηκε μέσα από την δύσκολη διαδικασία των PLAY out αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η ομάδα ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και μπήκε πολύ δυνατά στον 1ο γύρο αλλά στον 2ο κάναμε μεγάλη κοιλιά. Ευτυχώς όταν χρειάστηκε στα πλέι ουτ μίλησε η ψυχή της Αρμενικής και ολοκληρώθηκε μόνο με νίκες.

GV: Εν τέλει ήταν επιτυχημένη η χρονιά;

Α.Τ. Σαφώς και ήταν επιτυχημένη.

GV: Ποια ήταν τα σημεία στα οποία στηριχτήκατε και που νομίζεις δεν τα καταφέρατε;

Α.Τ. Στηριχτήκαμε στο πολύ καλό ράστερ που είχε η ομάδα και στο βάθος του πάγκου. Όλοι οι παίχτες είχαν συμμετοχή και χρειάστηκε να βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ομάδα. Σε κάποια παιχνίδια ίσως δεν δείξαμε την σοβαρότητα την οποία χρειάζεται αυτή η κατηγορία και ίσως μας κατέβαλε το άγχος χάνοντας μόνοι μας παιχνίδια στα οποία σε συνθήκες ηρεμίας θα μπορούσαμε να είχαμε ανταπεξέλθει καλύτερα

GV: Είσαι αρκετά χρόνια στην Αρμενική με λίγη παρουσία σε άλλες ομάδες, την έχεις ζήσει δηλαδή πάρα πολλά χρόνια. Πόσο ρόλο παίζει η στενή σχέση που έχει ο κορμός της ομάδας και η σχέση με τη διοίκηση;

Α.Τ. Στην Aρμενική είμαστε μια οικογένεια, παίκτες και διοίκηση. Η διοίκηση μας στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας αλλά και εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει τόσο καλό κλίμα στην ομάδα.

GV: Ποιες ομάδες ξεχώρισες και ποιους αθλητές;

Α.Τ. Πολύ καλές ομάδες ήταν η Σάμος, η Δραπετσώνα και ο Απόλλων Σμύρνης στον δικό μας όμιλο. Και παίχτες ο Γιάννης Αλεξίου και Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης από Κέρκη, ο Κώστας Κογκαλίδης και Νίκος Δελιπρίμης από Δραπετσώνα και το μέλλον που υπάρχει στον Απόλλωνα Αθηνών, ο Μπαρμπούνης και Κουτσουμίτης.

GV: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Αρμενική τη νέα σεζόν;

Α.Τ. Την καινούργια σεζόν ελπίζω με κάποιες προσθήκες, να εξασφαλίσουμε πιο εύκολα την παραμονή στην κατηγορία και να κυνηγήσουμε τα πλέι οφ

GV: Οπότε θα περιμένουμε κι εσένα στην ομάδα;

Α.Τ. Αυτή είναι η πρόθεση μου.

GV: Θες να αφιερώσεις κάπου τη φετινή σεζόν;

Α.Τ. Θέλω να αφιερώσω την φετινή χρονιά στον Γιώργο Κατσαούνη που ήταν τραυματίας και ελπίζω του χρόνου να τον έχουμε κοντά μας. Επίσης στον έφορο της ομάδας Χορεν Τσουκαλά που πάντα ήταν δίπλα μας και στα εύκολα και στα δύσκολα.

IMG 2390