Ν. Ουτσίκοφ: Το Κύπελλο στη Ρόδο, το ψάρεμα και οι... τρελοί οπαδοί του ΠΑΟΚ

Δύο φορές φέτος Κυπελλούχος, κορυφαίος του τελικού στη Ρόδο. Πάθος του, μετά το βόλεϊ, το ψάρεμα στο γλυκό νερό και η ταχύτητα.
Ο λόγος για τον Βούλγαρο διαγώνιο του ΠΑΟΚ, Νικολάι Ουτσίκοφ, ο οποίος μίλησε στο volleyball.gr την επομένη από την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Ρόδο. Ο «μπόμπερ» του «δικεφάλου» αναφέρθηκε στη ζωή στη Θεσσαλονίκη, για το πως... έμπλεξε με το βόλεϊ, για την μεγάλη του αγάπη, το ψάρεμα αλλά και για τους... τρελούς φίλους του ΠΑΟΚ.
 
Δύο φορές Κυπελλούχος φέτος με την Νεφτοχίμικ και τον ΠΑΟΚ. Δεν το βλέπεις συχνά αυτό...
 
«Μπορεί να έχω κερδίσει δύο Κύπελλα φέτος αλλά έχασα έναν τελικό. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Άλλες φορές κερδίζεις, άλλες χάνεις. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος να τον κατακτήσεις. Ελπίζω να γίνουν τρεις οι τίτλοι μου φέτος και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
 
Πολύς κόσμος έλεγε ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί για το Κύπελλο και εσείς τους διαψεύσατε...
 
«Ο κόσμος έλεγε ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, ωστόσο εμείς ως ομάδα δεν το βλέπαμε έτσι. Πηγαίναμε κάθε μέρα στη προπόνηση και δουλεύαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις στο γήπεδο. Στη Ρόδο θεωρώ πως δεν ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο... τελικός της διοργάνωσης. Απλά ήταν ο πιο μαγευτικός αγώνας του τουρνουά. Υψηλό επίπεδο βόλεϊ και από τις δύο ομάδες και εμείς κάναμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι. Μέχρι το επόμενο...».

 
Πως... έμπλεξες με το βόλεϊ;
 
«Ξεκίνησα πριν 20 χρόνια. Μία μέρα ήρθε ο πατέρας μου και με ρώτησε αν θέλω να παίξω βόλεϊ. Του είπα ναι, πήγα στο γυμναστήριο στην ομάδα της πόλης μου και γνώρισα τον προπονητή. Μου είπε να το δοκιμάσω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Στην αρχή έπαιζα μόνο γιατί μου άρεσε ο αθλητισμός. Με τον καιρό έγινε πάθος και αποφάσισα ότι αυτόν τον δρόμο θέλω να ακολουθήσω».
 
Αγαπημένη ασχολία μετά το βόλεϊ;
 
«Το ψάρεμα μου αρέσει πολύ. Ψαρεύω όμως σε γλυκά νερά και όχι στη θάλασσα. Στην Ελλάδα οι τεχνικές που χρησιμοποιούν για το ψάρεμα είναι διαφορετικές από αυτές που έχω μάθει και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Σίγουρα όμως αν βρω τον χρόνο θα το δοκιμάσω. Περιμένω βέβαια να τελειώσει η σεζόν και να πάω στην Βουλγαρία να ψαρέψω και να χαλαρώσω. Επίσης μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και η ταχύτητα».
 
Είσαι τέσσερις μήνες στη Θεσσαλονίκη μαζί με την κοπέλα σου. Πως σου φαίνεται η ζωή στη πόλη;
 
Τον περισσότερο χρόνο όταν είμαι ελεύθερος είμαι σπίτι με την κοπέλα μου. Με έχει ακολουθήσει από την Βουλγαρία και είμαι χαρούμενος για αυτό. Παίζει και εκείνη βόλεϊ. Πέρυσι ήταν στην Κύπρο και στην ΑΕ Λάρνακας. Έχω έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη για διακοπές και ήξερα πριν έρθω λίγο την πόλη. Πάω βόλτες με το αμάξι μου γιατί μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα και η... ταχύτητα».

 
Το Κύπελλο είναι πλέον παρελθόν και ετοιμάζεστε για το πρωτάθλημα...  
 
«Ήδη σκεφτόμαστε τους ημιτελικούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το Κύπελλο και ήταν πρωτόγνωρο για μένα που ήρθε κόσμος της ομάδας στο αεροδρόμιο. Οι φίλαθλοί μας είναι πολύ ένθερμοι και είναι καινούργια εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ συναισθηματικοί κάτι που δεν το βλέπεις συχνά σε άλλες χώρες. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες και δεν το έχω ξαναδεί. Από τη μία είναι πολύ καλό να γίνεται αυτό, ωστόσο υπάρχουν και οι στιγμές που είναι λίγο... τρελοί». 
 
Με τη λήξη του πρωταθλήματος θα ενταχθείς και στην Εθνική Βουλγαρίας, ενώ στους ημιτελικούς με τον Φοίνικα θα αντιμετωπίσεις τον συμπατριώτη σου, Μπόγιαν Γιορντάνοφ...
 
«Όποτε με καλούν θα είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου. Ο Μπόγιαν είναι επίσης σπουδαίος παίκτης, έχουμε παίξει μαζί στην Εθνική Βουλγαρίας και χαίρομαι που θα τον αντιμετωπίσω στους ημιτελικούς με τον Φοίνικα. Πάντα είναι ιδιαίτερο όταν παίζω αντίπαλος με συμπατριώτες μου. Δεν πιστεύω ότι θα είναι... μάχη μεταξύ εμένα και του Μπόμπι. Θα είναι όμως ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων που θα απολαύσει ο κόσμος».