Ο Δημήτρης Μούχλιας μιλάει για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Παίδων

O Δημήτρης Μούχλιας μεθαύριο ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο Δημήτρης τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στο Σουφλί και στην Εθνική είναι μαζί με άλλα παιδιά από τον Έβρο (Κεσεσίδη και Παπάζογλου που ήταν συμπαίκτες στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πέρσι, Παπαδημητρίου από τον Έβρο Σουφλίου, Μποζίδη από την Ορεστιάδα) κι έτσι νιώθει σαν το σπίτι του.

«Πρώτα απ’ όλα είμαστε μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα! Πολλοί από αυτά τα παιδιά είμαστε από τον Έβρο, κάτι το οποίο βοηθάει στο δέσιμο της ομάδας! Η ομοσπονδία έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση και στις σχέσεις μεταξύ μας! Το μόνο που μένει είναι να τους ικανοποιήσουμε με την πρόκριση! Αισθανόμαστε έτοιμοι, πολύ καλά δουλεμένοι αλλά και αποφασισμένοι!»

Οι ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι η Λετονία, η Ισπανία και Πορτογαλία.

«Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τις ομάδες εκτός από την Ισπανία που συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό στο Ικόνιο. Σίγουρα μας βοηθάει το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά σε Έλληνες φιλάθλους».

Β’ Προπονητής στην Εθνική Παίδων είναι ο Νίκος Μούχλιας παλιά δόξα του ελληνικού και εβρίτικου βόλεϊ και πατέρας του Δημήτρη αλλά και του Bασίλη που αγωνίζεται στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω πως με βοηθάει ψυχολογικά κυρίως γιατί γνωρίζει καλά τις αδυναμίες μου», είπε στο Greekvolley.gr για την παρουσία του πατέρα του στον πάγκο.

Στην φετινή Εθνική Παίδων αγωνίζονται παιδιά που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών, όπως ο Δημήτρης, οι Κεσεσίδης-Παπάζογλου με τον Εθνικό, ο Ανδρεόπουλος στον ΠΑΟ.

«Φυσικά και βοηθάει η συμμετοχή στην Α1 κατηγορία! Είναι όνειρο κάθε νέου αθλητή να αγωνίζεται ως συμπαίκτης αλλά και ενάντια σε τόσο μεγάλους αθλητές», είπε στην ερώτηση αν τους έχει βοηθήσει η συμμετοχή στις ομάδες της Α1.

 

 Την Εθνική Παίδων αποτελούν οι εξής αθλητές:
 
Αθανάσιος Κεσεσίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Μάριος Παπάζογλου ((ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Παναγιώτης Μποζίδης (ΑΟ Ορεστιάδος)
Αλέξανδρος Τζουγκαράκης (ΣΦΠ Χανίων)
Απόστολος Στράτος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Σπυρίδων Χανδρινός (ΑΟ Καλαμάτα 80)
Αριστείδης Χανδρινός (ΑΟ Καλαμάτα 80)
Δημήτριος Μούχλιας (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου)
Χαράλαμπος Παπαδημητρίου (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου)
Θεόδωρος Δορδοκίδης (ΑΕ Λάρισας)
Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννος (ΣΦΚ Πιερικός)
Σπυρίδων Χάκκας (ΑΟΝΣ Μίλων)
Φώτιος Ρέτζιος (ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας)
Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Χαράλαμπος Κομητούδης (Πήγασος Πολίχνης)
 
Το πρόγραμμα της Εθνικής:
 
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018
15.00: Λετονία - Ισπανία
17.30: Ελλάδα - Πορτογαλία
 
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018
15.00: Ισπανία - Πορτογαλία
17.30: Λετονία - Ελλάδα
 
Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
14.00: Πορτογαλία - Λετονία
16.30: Ισπανία - Ελλάδα