Χουσίδης: "Σε μία ομάδα ο κάθε παίκτης σαν μονάδα είναι σημαντικός"

O Θοδωρής Χουσίδης αγωνίζεται στον Άθλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ο Ορεστιαδίτης άσος είχε προτιμήσει για μερικούς μήνες να μετακομίσει στη Ρόδο όπου και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ροδίων αλλά η απόφαση να γυρίσει στην πατρίδα του και η συμμετοχή του στη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας της Ορεστιάδας να φέρει ξανά την χαμένη αίγλη στην πόλη δεν ήταν κάτι που πάρθηκε με δυσκολία.

Ο Άθλος στελεχωμένος από παλιούς άσους του ΑΟΟ Ορεστιάδας και μικρούς - γεμάτους όρεξη και ελπίδα - αθλητές προσπαθεί να ανέβει στην Α1 κατηγορία και ως τώρα έχει διαγράψει αξιοζήλευτη πορεία στην Α2 που τον βρήσκει στην κορυφή πρωταθλητή Χειμώνα.

Ο Θοδωρής μίλησε στο Greekvolley για την ομάδα του.

Ήταν απρόσμενη για εσένα η φετινή πορεία του Άθλου ή ήταν κάτι που το περίμενες;

“Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεται να πω δυο λόγια σχετικά με τη φετινή πορεία της ομάδας μου. Για εμένα προσωπικά η πορεία που έχει έως στιγμής η ομάδα δεν είναι απρόσμενη αλλά είναι κάτι που λίγο έως πολύ περίμενα. Είμαστε, ως επί το πλείστον, ένα σύνολο έμπειρων παικτών που με καθημερινή και μεθοδική προπόνηση, την καθοδήγηση από έναν έμπειρο και αξιόλογο προπονητή (όπως είναι ο Κ. Τσακμάκης) και τη συνεχή στήριξη της Διοίκησης σε όλους τους τομείς, έχουμε καταφέρει να είμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου μας, τη δεδομένη χρονική περίοδο”.

Μίλησε μας για τη φετινή σεζόν έως τώρα;

“ Η φετινή σεζόν για εμάς θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή, διότι όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτησή σας λειτουργεί άψογα το τρίπτυχο «Παίκτες – Προπονητής  - Διοίκηση». Η ομάδα προήλθε από μία περίεργη περυσινή σεζόν, σε δυσκολότερο (από άποψη δυναμικότητας ομάδων και αποστάσεων) όμιλο και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της την προτελευταία αγωνιστική. Φέτος από την αρχή μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλύτερο, θέτοντας ως στόχο την είσοδο στην πρώτη τετράδα του ομίλου, που συνεπάγεται με παραμονή στην κατηγορία. Όταν όμως τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας δεν είναι δυνατόν να μη σκεφτόμαστε τη συμμετοχή στα μπαράζ που οδηγούν στη Volleyleague”.

Η δική σου παρουσία  καθώς  και  των  άλλων  έμπειρων  παικτών,  αρκεί (-ούσε) για να βρεθεί ο Άθλος στην πρώτη θέση που είναι τώρα;

“ Θεωρώ ότι σε μία ομάδα ο κάθε παίκτης σαν μονάδα είναι σημαντικός. Στη δική μας ομάδα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από έμπειρους αλλά και νεαρότερους παίκτες (κάποιοι εξ αυτών από τις ακαδημίες του Άθλου) και η χημεία αυτή μετουσιώνεται σε καλές εμφανίσεις εντός γηπέδου. Νομίζω ότι η δική μου παρουσία καθώς και δύο-τριών άλλων έμπειρων παικτών δεν αρκεί ώστε η ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου. Το άθλημα είναι ομαδικό και δε βασίζεται σε δύο, τρεις ή πέντε παίκτες αλλά στο σύνολο του ρόστερ. Όλοι βοηθάνε σε μία ομάδα, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο”.

 Τι θα ήθελες να ευχηθείς για την ομάδα σου αλλά και γενικότερα για τη νέα χρονιά που έρχεται;

“Το πρώτο και βασικότερο που θα ήθελα να ευχηθώ είναι υγεία σε όλα τα μέλη της ομάδας αλλά και σε όλο τον κόσμο γενικότερα. Νομίζω ότι είναι το υπέρτατο αγαθό. Από εκεί και έπειτα εύχομαι σαν ομάδα να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στα μπαράζ ανόδου και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό του κυπέλλου. Επίσης εύχομαι γενικότερα να είμαστε περισσότερο «άνθρωποι» στην καθημερινότητα μας και να έχουμε λίγη παραπάνω αισιοδοξία. Τέλος σε εσάς ως greekvolley θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας στο χώρο του βόλεϊ”.