Κοτσιλιάνος / Κωστόπουλος: Ένα νέο δίδυμο με φωτεινό μέλλον

O Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Βασίλης Κωστόπουλος εκτός από συμπαίκτες στη σάλα θα είναι αυτό το καλοκαίρι συμπαίκτες και στην άμμο.

Πήραν το επίσημο «βάπτισμα πυρός» στο open που έγινε στην Καρδία στο Avant Garde το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου κατακτώντας μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο ενώ στο πρώτο Μάστερ στις Σπέτσες που ολοκληρώθηκε εχτές κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Το Greekvolley μίλησε με τους δύο αθλητές για τη νέα τους προσπάθεια.

Γιατί αποφασίσατε να παίξετε φέτος μαζί;

Γιώργος: «Τη λήψη της απόφασης για να κατέβουμε φέτος μαζί με το Βασίλη, έπαιξαν αρκετά πράγματα ρόλο. Σίγουρα σε πρώτη φάση ήταν η απόφαση του Ζούπα να ασχοληθεί αποκλειστικά με το βόλεϊ. Απο εκεί και πέρα έπρεπε να δω αν θα συνεχίσω να παίζω Μπιτς βόλεϊ και πως θα γίνει αυτό. Απο τη στιγμή που αποφάσισα ότι θέλω να συνεχίσω να αγωνιστώ μερικά χρόνια ακόμα, στο δικό μου σκεπτικό βασική προϋπόθεση ήταν να βρεθεί κάποιο νεαρό παιδί που να πληροί τα προσόντα για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Έγιναν μια σειρά απο συζητήσεις και καταλήξαμε με το Βασίλη ότι τουλάχιστον για αυτό το καλοκαίρι θα προπονηθούμε και θα αγωνιστούμε μαζί. Το όλο πλάνο ακόμα δεν έχει πάρει ακριβή μορφή, αλλα νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Βασίλης: «Και από τη δική μου πλευρά, έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Για μένα είναι σημαντικό το ότι μια περίοδος που θα ήταν εντελώς νεκρή, προπονητικά και αγωνιστικά, θεωρώ ότι θα είναι παραγωγική μέσω της προσπάθειας αυτής. Πιστεύω ότι όλη αυτή η καινούργια διαδικασία του Μπιτς βόλεϊ, μπορεί να με βοηθήσει στη μετέπειτα πορεία μου. Τέλος σημαντικό κίνητρο ήταν ότι θα γίνει μαζί με το Γιώργο όλο αυτό, που είναι έμπειρος παίχτης και μπορεί να μου μεταφέρει την εμπειρία του».

Έχετε αγωνιστεί μαζί στο παρελθόν;

Βασίλης: «Είχαμε αγωνιστεί μόνο ως αντίπαλοι στη σάλα κάποιες φορές στο παρελθόν και φέτος αγωνιστήκαμε ως συμπαίκτες στην Παναχαϊκή».

Ποιοί οι στόχοι σας και σε ποια τουρνουά θα συμμετάσχετε;

Γιώργος: «Στη παρούσα φάση, οι στόχοι μας, έχουν καθαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει, όπως ήδη γίνεται, να υπάρξει μια προεργασία ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις για το μέλλον. Δυστυχώς λόγω των αλλαγών που έκανε η fivb και η cev, το κύριο κομμάτι των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων θα είναι ελληνικό τουρ. Περαν αυτού θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε σε καποια ευρωπαϊκά και παγκοσμία τουρνουά, όπου μας δώσει η ευκαιρία. Μέχρι στιγμής, σίγουρη φαίνεται η συμμετοχή μας στο βαλκανικό τουρ. Όλη αυτή η αγωνιστική δραστηριότητα, θα έχει στόχο να ενταθούν στο παιχνίδι μας όλα όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις και να μαζέψει ο Βασίλης όσο δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες. Τα αποτελέσματα έχουν δευτερεύουσα σημασία, αν και έχω βαθιά πίστη ότι θα έρθουν και αυτά»

Πόσο διαφορετικό είναι να είστε συμπαίκτες στη σάλα και συμπαίκτες στην άμμο;

Γιώργος: «Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στο κομμάτι του Μπιτς βόλεϊ και μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, έχω αναλάβει έκτος απο το ρόλο του συμπαίκτη, ουσιαστικά και μεγάλο μερίδιο της ευθύνης στο προπονητικό κομμάτι. Σε αυτό έχω τη πολύτιμη βοήθεια του Στάθη Χανδρινού. Μέχρι και τέλος Ιουνίου θα πρέπει να βρισκόμαστε στη πάτρα λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων. Έπειτα και μέχρι τέλος των υποχρεώσεων μας, ευελπιστώ ο Στάθης να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κομμάτι αυτό. Με αυτή την αλλαγή ,θα γίνουμε "συμπαίκτες"»(γέλια).

Βασίλης: «Σε αυτή τη λογική που προανέφερε ο Γιώργος, είναι ξεκάθαρη η διαφορά. Στη σάλα προσπαθούμε απλά να συνεργαστούμε στα πλαίσια της Παναχαϊκής. Ενώ τώρα, μετά απο ενάμιση μήνα δουλειάς εντός και έκτος γηπέδου...έχω κουραστεί να τον βλέπω ήδη»(γέλια)

Και οι δύο σας έχετε αγωνιστεί με άλλους συμπαίκτες στο παρελθόν, ποιος είναι αυτός - για τον καθένα - που έπαιξε σημαντικότερα ρόλο στην εξέλιξή σας;

Βασίλης: «Εγώ ουσιαστικά δεν είχα κάποιο συμπαίκτη, γιατί επί της ουσίας δεν έπαιζα Μπιτς βόλεϊ. Έχω κατέβει σε μερικά τουρνουά με κάποιους φίλους μου απο το χώρο, όπως ο Κώστας Τοπαλίδης».

Γιώργος: «Ο κάθε συμπαίκτης που είχα ανά περιόδους, έπαιξε ο καθένας το δικό το σημαντικό ρόλο. Τι εννοώ; Χωρίς το Δημήτρη Σουλτανόπουλο, μπορεί να μην είχα ξεκινήσει ποτέ το Μπιτς βόλεϊ. Μετά δημιουργήθηκε η ανάγκη μου να απασχοληθώ αποκλειστικά με το Μπιτς βόλεϊ. Σε εκείνη τη φάση, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Μάνος Ξενάκης με την εμπειρία του. Τέλος, για το Ζούπα, νομίζω ότι είναι περιττά τα λόγια, αφού κάναμε μια κοινή πορεία επτά χρόνων στο χώρο του Μπιτς βόλεϊ, φέρνοντας τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις στους άντρες. Θα ήθελα και δημόσια να τους ευχαριστήσω και τους τρεις».