Κανέλλος - Ιωαννίδης: Το "Χρυσό" Δίδυμο του Άρη

Ο Ιάσονας Κανέλλος και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης ήταν οι μεγάλοι νικητές του Κ19 στο Σχινιά.
Πρώτη φορά μαζί αλλά τα κατάφεραν παραπάνω από καλά καθώς σε ένα συναρπαστικό τελικό κέρδισαν στο τάι μπρέικ τους Κώστογλου / Χατζηνικολάου.
Το Greek volley μίλησε με το «χρυσό δίδυμο» για την μεγάλη επιτυχία τους.
 
Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1998 στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. Έχει ύψος 190 εκ. και θα αγωνιστεί πρώτη φορά στη σάλα για τον Άρη.
Πότε ξεκίνησες το μπιτς βόλεϊ Παναγιώτη;
«Ξεκίνησα το μπιτς βόλεϊ πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Πριν ασχοληθώ με το μπιτς βόλεϊ έπαιζα ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα του χωριού μου στα Ν.Φλογητά Χαλκιδικής. Ξεκίνησα το μπιτς βόλεϊ γιατί μου άρεσε πολύ την πρώτη φορά που έπαιξα. Τον πρώτο καιρό δεν είχα κάποιον να με καθοδηγήσει και να με συμβουλέψει σχετικά με το άθλημα. Ωστόσο, γνώρισα τον κο. Χρήστο Σκουριά, ο οποίος με παρότρυνε να ασχοληθώ σοβαρά με το μπιτς και να προπονούμαι πάνω σε αυτό και το χειμώνα γι αυτό και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω».
 
Το άλλο μισό του δίδυμου που πήρε το χρυσό στα Κ19 ο Ιάσονας Κανέλλος θα αγωνιστεί κι αυτός για τον Άρη. Ο Κανέλλος που έχει γεννηθεί στην Πρέβεζα τον Σεπτέμβριο του 1998, μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών αφήνοντας πίσω την ομάδα στην οποία ξεκίνησε το βόλεϊ, τον ΑΟ Πρέβεζας το 2011.
Είναι λίμπερο και ακραίος και με την ομάδα της Πρέβεζας κατέκτησε το νταμπλ και ανέβηκε στην Α2 κατηγορία, ενώ αγωνίστηκε και στη Β φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.
Είναι μέλος του Εθνικού σχεδιασμού μπιτς βόλεϊ κι έχει αγωνιστεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα και στο εξωτερικό με συμπαίκτες τους Λεωνίδα Σακκά και Βασίλη Ζήση ενώ πιθανόν να μας εκπροσωπήσουν με τον δεύτερο στο Πανευρωπαϊκό Κ22.»
Πως αποφασίσατε Ιάσονα να αγωνιστείτε μαζί με τον Παναγιώτη;
«Η δημιουργία της ομάδας ήταν μια γρήγορη απόφαση ομοσπονδιακού προπονητή μέσα στην περίοδο αγωνιστικών υποχρεώσεων 2016».
Για ποιό λόγο αγωνιστήκατε μαζί μόνο στα Κ19 κι όχι και σε κάποια άλλη διοργάνωση του Πανελληνίου;
«Ήταν η τελευταία μας χρόνια κατά την οποία μπορούσαμε και οι δυο να αγωνιστούμε στο Κ19 . Επίσης συμμετείχαμε και στο μάστερ της Θεσσαλονίκης στο οποίο κατακτήσαμε την 7η θέση».
Πόσο πιστεύετε ταιριάξατε σα ζευγάρι;
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλάβουμε αν ταιριάζουμε σαν παίκτες αλλά είμαστε αισιόδοξοι».
Έχετε σκοπό στο μέλλον να παίξετε μαζί;
«Για το μέλλον δεν έχουμε συζητήσει κάτι τώρα στόχος μας είναι η καλή πορεία με τον Άρη Θεσσαλονίκης και από την καινούρια σεζόν της άμμου θα το συζητήσουμε».
Ποιους θέλετε να ευχαριστήσετε ; Σε ποιον αφιερώνετε το Κ19;
Ι.Κ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν στην πορεία μου έως τώρα καθώς και τον προπονητή μου Γιώργο Ναζόπουλο που με την υπομονή του και τις γνώσεις του με βοήθησε να κατακτήσω τα δύο αυτά πρωταθλήματα σε μια χρονιά (κ22-κ19). Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συμπαίκτη μου στο κ19 Παναγιώτη Ιωαννίδη που για τον λιγο καιρό που ασχολείται με το μπιτς βόλεϊ μπόρεσε να φανεί αντάξιος των απαιτήσεων !! Τέλος ευχαριστώ πολύ τον συμπαίκτη μου στο κ22 Βασίλη Ζήση που με την εμπειρία του και την χημεία μας καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και ελπίζουμε σε μια καλή πορεία στο πανευρωπαϊκό μαζί με τον προπονητή μας !!»

Π.Ι.: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει και με βοηθάει σε ότι χρειαστώ και στον ξάδερφό μου που ήθελε να με ακολουθήσει στα τουρνουά αλλά δε μπορούσε λόγω δουλειάς. Επίσης κάποιους φίλους μου που με ακολουθούν και με στηρίζουν στα τουρνουά στα οποία συμμετέχω. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω να ευχαριστήσω τον συμπαίκτη μου Ιάσονα που έπαιξε εκπληκτικά σε όλα μας τα παιχνίδια. Αλλά κυρίως, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου Κ. Γιώργο Γιάτση για την υπομονή και την υποστήριξη του όλον αυτόν τον καιρό καθώς τίποτα από όσα συνέβησαν δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την βοήθεια του».