Ο Γ. Καλμαζίδης μιλάει για τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού

Το GreekVolley, λίγες ώρες πριν την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση του Ολυμπιακού για φέτος και λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, μίλησε στον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καλμαζίδη.

kalmazidis

Για τον αγώνα με τη Χαποέλ Κφαρ Σάμπα:

- Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού την Τετάρτη στο Challenge Cup, ενάντια στην Ισραηλινή, Χαποέλ Κφαρ Σάμπα.

«Θα παίξουμε τώρα με μια ομάδα που δεν την ξέρουμε πάρα πολύ καλά και παίζει σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πρόσβαση σε μας στην Ευρώπη για να δούμε παιχνίδια ή στατιστικά. Εμείς βέβαια έχουμε συλλέξει και εικόνες και στατιστικά που μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα αλλά όπως και να το κάνουμε δεν τους ξέρουμε και πάρα πολύ, δε τους έχουμε δει "live", αυτή είναι η μια δυσκολία.

Η δεύτερη είναι, ότι από αυτά που έχουμε δει έχουν πολύ αξιόλογη ομάδα, έχουν ένα πολωνό, με κάποιες επιρροές από Ρωσία που έχουν πολλές ομάδες του Ισραήλ. Είναι μια καλή ομάδα. Πόσο καλή είναι δύσκολο να κρίνεις γιατί δεν έχουμε εικόνες από το πρωτάθλημά τους και είναι δύσκολο να δεις ακριβώς το επίπεδο ποιο είναι.

Γενικά η πορεία μας θα δείξει, άμα με το καλό κερδίσουμε μεθαύριο και καταφέρουμε και κάνουμε μια καλή αρχή για τη συνέχεια, αν μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό. Τώρα πόσο καλό δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα. Θα δούμε και μετά αν προχωρήσουμε εμείς ποιες άλλες ομάδες θα προχωρήσουν και θα δούμε αγώνα - αγώνα τι μπορούμε να κάνουμε».

- Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο φορές το πρώην CEV Cup. Πιστεύετε πως η ομάδα θα μπορούσε να πετύχει κάτι ανάλογο και στο Challenge; Έχει αυτές τις δυνατότητες;

«Σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός έπαιξε τελικό, από το 2005. Σίγουρα δεν υπάρχουν συνδυασμοί ή συσχετισμοί με το παρελθόν σε αυτά. Θα δούμε τώρα. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα εξαρτηθεί με ποια ομάδα θα πέσουμε στη συνέχεια, αν περάσουμε την πρώτη φάση».

*Το παιχνίδι του Ολυμπιακού ενάντια στην Χαποέλ Κφαρ Σάμπα, θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 17.00 στο Μελίνα Μερκούρη, ενώ ο επαναληπτικός στις 21.12 στις 20.15 ώρα Ισραήλ.

 

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

- Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό σίγουρα έχει πάντα ιδιαιτερότητες ακόμα και τώρα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα όπως τις άλλες χρονιές, αλλά έχει ως στόχο την παραμονή του στην κατηγορία.

«Δε ξέρω αν ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την παραμονή του, δεν ξέρω ποιος το λέει αυτό. Εγώ δεν νομίζω πως είναι αυτή η δυνατότητά του, πως η βαθμολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα, στην δυναμικότητα της ομάδας.

Τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι πάντα ιδιαίτερα. Υπάρχει η γνωστή κόντρα και η ένταση. Τελείως διαφορετικό αυτό το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλο, π.χ. Παναθηναϊκός- Κηφισιά ή κάποιο άλλο. Θα υπάρχει ένταση, θα υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι πολύ ανοικτό το παιχνίδι».

*Το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στο κλειστό του Μετς το Σαββάτο και ώρα 16.00 (θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports.)