Κόλεβα: «Σαν να γύρισα σπίτι μου»

Στα γνώριμα λημέρια της στο κλειστό του Ρέντη βρέθηκε για λίγες ώρες η Έλενα Κόλεβα.

koleva-osfp

Η Βουλγάρα διαγώνια, η πρώτη σκόρερ και κορυφαία παίκτρια της περσινής Α1, αναπόλησε με τον «ΓΑΥΡΟ» τις στιγμές που έζησε στο Λιμάνι και ευχήθηκε τα καλύτερα στις "ερυθρόλευκες". Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάμψει εκ νέου στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε πολύ πιθανό το σενάριο στο μέλλον ο Ολυμπιακός να έχει ακόμα έναν Κόλεφ στις τάξεις του…

- Πώς ήταν η επιστροφή στην Ελλάδα, Έλενα;

«Ένιωσα πολύ καλά γιατί έχω πολλούς φίλους και έζησα πολλές καλές στιγμές εδώ. Ήταν σαν να μην έφυγα ποτέ».


-Πώς αισθάνθηκες που γύρισες στο κλειστό του Ρέντη;

«Αισθάνθηκα ότι γύρισα στο σπίτι μου. Είδα τόσους γνωστούς, που ένιωσαν έκπληξη που ήμουν εκεί. Ηταν όμορφα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, ίσως αυτοί να έχουν μαζί μου. Πρώτα πρέπει να είμαστε άνθρωποι και μετά επαγγελματίες. Χάρηκα που τους είδα όλους και ιδίως τον Βαγγέλη Ρούσσο και τον Σπύρο Μπλέτσα (σ.σ. φροντιστές του Ολυμπιακού)».


- Παρακολούθησες το παιχνίδι των Ανδρών με τον Παμβοχαϊκό. Εβγαλες συμπεράσματα;

«Θεωρώ ότι έχει πέσει πολύ το επίπεδο, ακόμα και στο πρωτάθλημα των Ανδρών. Πριν από δύο χρόνια έπαιζαν στον Ολυμπιακό ο Μίλκοβιτς, ο Τίσερ, ο Καλντέιρα και πολλοί άλλοι. Είναι κάτι γενικευμένο, πάντως. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και στις ομάδες ειδικότερα, επιβάλλει συντήρηση. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μεγάλη δυσκολία για να μείνει στην κορυφή».

- Έχεις εικόνα για τη νέα ομάδα Γυναικών του Ολυμπιακού;

«Δεν ξέρω καλά τις ξένες που αποκτήθηκαν, αλλά για να έρθουν στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι καλές παίκτριες. Και οι Ελληνίδες είναι καλές και για το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι μία δυνατή ομάδα. Η πορεία, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από το υλικό. Παίζει ρόλο και η δουλειά που γίνεται και, εξάλλου, το βόλεϊ είναι παιχνίδι. Όλα μπορούν να συμβούν».


- Φέτος παίζεις στην Ντιναμό Βουκουρεστίου και θεωρητικά υπάρχει περίπτωση να τεθείτε αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πώς θα αισθανθείς;

«Παίζουμε και οι δύο στο CEV Cup, αλλά δύσκολα θα περάσουμε. Και μετά, μοιάζει απίθανο να διασταυρωθούμε στο Challenge Cup αλλά ποιος ξέρει; Σίγουρα θα αισθανθώ περίεργα αν συμβεί αυτό».


- Είχες την ευκαιρία να συναντήσεις κάποιες από τις κοπέλες του Ολυμπιακού;

«Δεν είδα τα κορίτσια από την ομάδα, αλλά δεν έχουν μείνει και πολλές από πέρσι. Δεν είχα πολύ χρόνο, θέλω να μιλήσω με πολλά κορίτσια, όπως η Βάσω Νικούλη (σ.σ. πρώην "ερυθρόλευκη" και νυν αθλήτρια του ΖΑΟΝ). Δεν είχα, όμως, όσο χρόνο θα ήθελα. Είδα τυχαία τη Στέλλα (σ.σ. Μουστάκη, ακραία του Ολυμπιακού που φέτος παραχωρήθηκε δανεική) η οποία τραυματίστηκε και έκανε εγχείρηση στους χιαστούς. Στεναχωρήθηκα για τη Στέλλα…»


koleva-osfp1- Με τη Χαντάβα, που αγωνίζεται πλέον στο εξωτερικό, έχετε επαφές;

«Με την Εύα είχα μιλήσει στην Ιταλία, κρατάμε επαφή με κάποιες κοπέλες και είναι φυσικό γιατί έχουμε δεθεί».


- Στην Ελλάδα βρέθηκε και η πασαδόρος πέρσι του Ολυμπιακού Μάγια Ογκνιένοβιτς. Προλάβατε να βρεθείτε;

«Ναι! Τη Μάγια την είδα. Ήταν εδώ όταν έπαιζε η ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ, λόγω του Μίλος (σ.σ. Τεόντοσιτς), ήπιαμε καφέ στη Γλυφάδα, ενώ ήταν μαζί μας και ο Γιάννης Νικολάκης (σ.σ. προπονητής της ομάδας πέρσι). Ήταν πολύ ωραία, μας είδαν άνθρωποι που μας αναγνώρισαν και μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω στον Ολυμπιακό».


- Φαντάζομαι ότι θα μιλήσατε αρκετά για την περσινή χρονιά.

«Είναι αλήθεια, μιλήσαμε πολύ. Κάναμε ανάλυση για όλα όσα ζήσαμε, για το Κύπελλο. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί, με όλα τα πράγματα που ζήσαμε».


- Θα σε ξαναδούμε στη χώρα μας;

«Θα έρχομαι πάντα στην Ελλάδα να δω τους φίλους μου. Θέλω να κρατήσω επαφή με όλους».


- Ίσως να επιστρέψεις και για να παίξεις ξανά εδώ;

«Ποτέ μη λες ποτέ. Μου αρέσει η Ελλάδα, άρα δεν αποκλείω τίποτα».


- Μαζί σου ήρθε και ο γιος σου, Ντένις, και μάλιστα με έκπληξη τον είδαμε στα κόκκινα, να κάνει ξανά προπόνηση με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού!

«Ο Ντένις θέλει να έρθει πίσω στον Ολυμπιακό, νιώθει μέρος της ομάδας! Ποιος ξέρει τι θα γίνει... Ηταν δύσκολο για αυτόν, δεν ήθελε να γυρίσει πίσω!»


- Τον φαντάζεσαι μια μέρα να έρχεται για να παίξει ακραίος στον Ολυμπιακό;

«Ίσως μία μέρα να έρθει. Τότε θα μπορεί να παίρνει τις δικές του αποφάσεις και εγώ θα τον στηρίξω ό,τι κι αν θέλει να κάνει. Αυτή τη στιγμή παίζει στην ίδια ομάδα με μένα, την Ντιναμό Βουκουρεστίου, αλλά θέλει να παίξει με όλα τα παιδιά στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Και κυρίως με τον φίλο του, τον Κωνσταντίνο Καρρά. Εχουν συμφωνήσει ότι μια μέρα θα ξαναπαίζουν μαζί όπου κι αν είναι αυτό».


- Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον φετινό Ολυμπιακό;

«Οι ευχές μου είναι να πάνε όλα καλά για την ομάδα. Θέλω να μην έχουν καμία αρνητική ανάμνηση από πέρσι, να είναι ικανές και τυχερές και να κατακτήσουν κάποιον τίτλο».


- Όπως εσείς πέρσι με το Κύπελλο στη Σάμο… Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που έχεις από αυτή την επιτυχία;

«Ο γύρος του θριάμβου στο Καραϊσκάκη, με τον κόσμο να μας επευφημεί. Αυτό το συναίσθημα είναι το πιο σημαντικό όταν έχει περάσει ο καιρός. Είναι μονάχα πέντε λεπτά, αλλά πέντε λεπτά που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και είναι τα πιο πολύτιμα».

(Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» της Τρίτης 15 Νοεμβρίου).